Kalendari poetik: David Grossman 25 janar 1954 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
David Grossman
 
Kalendari poetik: David Grossman 25 janar 1954
 
Sot, më 25 janar është data e lindjes së shkrimtarit izraelit David Grossman. I ati qe shofer autobuzi, por për arësye shëndetësore e caktuan të punonte në bibliotekë; këtu filloi dhe lidhja e Davidit me letërsinë dhe shkrimet. Ja një poezi e tij:
 
PLAGË TË NJËJTA . . .
 
Nuk besoj se je
në gjendje
të më shërosh
nga plagët e brendshme;
ndoshta,
në këtë pjesë
të jetës sime,
s’kam aq nevojë
për mjek
sesa për dikë
që ka plagë
si të miat.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s