Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Peshore shpirti” të autores Bukurije Bushati.

 

13342875_10208012285697661_2945613739298188737_n

 

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin “Peshore shpirti” të autores Bukurije Bushati.

 

 

Titulli i librit: Pesh’ore shpirti

Autore: Bukurije Bushati

Redaktore: Klaudia Malaj

 

© 2016 Bukurije Bushati

Të gjitha të drejtat të rezervuara.

 

Botimi i parë, 2016

 

ISBN: 978-9928-204-88-2

Përgatiti për botim: Roland Lushi

Formati : 13.5x20cm

 

 

Roland-Lushi

Roland Lushi

 

Botimet ADA

Shtëpia botuese “ADA”

Adresa: Rr. Nasi Pavllo Nr.20

Cel: 068 22 190 16

Tiranë, qershor 2016

 

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë

Bushati, Bukurije

Pesh’ore shpirti : ese poetike / Bukurije Bushati ;

red. Klaudia Malaj. – Tiranë : Ada, 2016

60 f. ; 21 cm.

ISBN 978-9928-204-88-2

1.Letërsia shqipe 2.Poezia 3.Ese

821.18 -1

 

 

Pesh-ore në çdo udhëkryq. Ora peshon dhimbjen. Pesha rëndon shpirtit. Ora e peshës së dhimbjes qenka e padurueshme! Ore është peshë jo shaka! Dhimbja peshon!

 

 

Bukurije Bushati

Bukurije Bushati

 

Mundohem të ecë me të në kurriz nëpër diellin e pranverës që të më hapë sytë, të më ngrohë shpatullat e lodhura nga pesha, flladi të më freskojë faqet e skuqura dhe pastaj të gjej një vend ku të ulem. Të shkarkoj peshën e orës, orën e peshës mbi peshore dhe të bëj llogaritë. Shpirti nuk do të pranoj të merret me to por arsyeja, ka filluar të marrë pushtetin. Duhet t’i bindem.

 

Pesh’Ore e vonë,

gjumit rraskapitur,

sytë fërkon,

Pesh’Ore e vonë!

 

Rrëzohet shigjeta,

rënkon pret të thahet,

dalë prej vertebrës,

Pesh’Ore, që s’mbahet!

 

Pesh’Ore! E rënde!

Nuk lëvizin krahët,

pritja nëpër qoshe,

isharet çon fjalët!

 

Pranverë ishte vjet, pranverë edhe parvjet, pranverë ishte para disa viteve, shekujve…. Gjithnjë ka qenë një pranverë ashtu siç është edhe sot. Edhe pse kalojnë vitet pranverat nuk plaken kurrë. Kështu je edhe ti pranvera ime, stina e bukur mes stinëve.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s