Poezi nga Fatbardha Xhani Myslimaj

Fatbardha Xhani myslimaj

Poezi nga Fatbardha Xhani Myslimaj

 

 

ÇDO DITË SË PAKU

 

Çdo ditë

me vdesin së paku një ëndërr

Me sy të pagjumë, të vrenjtur, të egërsuar

të shuar…

 

Çdo ditë

se paku me vdesin një mendim

E unë pa mendime eci e heshtur

pa kuptim…

 

Por…

Çdo ditë

se paku unë vras një demon

Me duar gjakosur përkedhel lule maji

Në ngashërime vaji…

 

Çdo ditë

së paku mbarsem e pjalmohem

Vazhdimësisë së jetës i besoj

e i gëzohem…

 

Dhe… oh sa bukur

Çdo ditë së paku duke më joshur

çfare flladi jetësor më përkedhel zemrën

dhe fytyrën time të pasosur…

 

 

 

ÇASTE

 

Më thuaj

prej bukurisë së fjalës

sa kohë peng i saj kam me mbetë…

 

Mos ndoshta

në çarkun e tyre, pak nga pak

si nektar a si vesë, kam me u tretë…

 

Më thith

në thellësira përjetimi

prekja jote që dridhet si fletë…

 

Nën këmishë

të bardha skuqet dëshirimi

kështu një ëndërr, nis e merr jetë…

 

 

 

KUR S’ KAM GJUMË

 

Kur s’ kam gjumë

Marr e ngjyros errësirën me dritë

Pastaj i heq vitet e tepërta kohës

Vendos bojën mbi thinjat e bardha

Çel ca lule shprese në kopshtin e ëndërrt

Çliroj frymëmarrjen nga pamundësia

Pastaj nis e u shkruaj letra të pagjumëve

Për disa petale pranvere që çelin; i them

Të gëzojnë e të mendojnë aromën e njomë

Për hojet me mjaltë e për verën e kuqe:

Për gëzimin e jetës e për dashurinë…

Kur me del gjumi u flas të zgjuarve

Për gjëra që i kanë harruar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s