Një humbje e madhe për kombin shqiptar … / Nga: Iliaz Bobaj

Një humbje e madhe për kombin shqiptar …
 
 
Iliaz Bobaj
Nga: Iliaz Bobaj
 
Njerëzit e mëdhenj shumëkush i krahason me vaporët e mëdhenj, të bardhë.
Ata janë gjithë jetën në udhëtim. Çajnë dete dhe oqeane të pafundëm, plot dallgë e stuhi,
për të arritur në destinacionin e tyre. Kthehen për disa çaste në port, për t’u çlodhur pak dhe nisen përsëri në udhën e tyre të gjatë, mes dallgësh nëpër dete dhe oqeane.
Ata e ndjenë veten më mirë mes dallgëve të egra, se sa skllevër të bregut të lidhur me litarë.
Dritero Agolli portrete, Tirane  Albania

Dritëro Agolli 

Një ditë nisen për një udhëtim të gjatë. Është udhëtimi i tyre i fundit. Ata nuk kthehen më pas.
Por pas lënë atë kujtimin e tyre të bardhë, i cili mbetet pas për jetë të jetës.
Për t’u kujtuar brez pas brezi…
Dritëroi ynë sapo u nis për këtë udhëtim. Pas na la kujtimin e tij të bardhë…Që ta kujtojmë përherë…
Udhë të mbarë, i dashur Dritëro ! U prehshi në paqe !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s