KRONIKË ILIRE / Poezi nga Azem Shkreli

azem shkreli

Poezi nga Azem Shkreli
 
 
 
KRONIKË ILIRE
 
Në fillim ishin zogjt, lumenjt, Ilirët
Hanin ilirisht dhe punonin ilirisht tokën
Lindnin dhe vdisnin lire, shlirshëm, ilirisht
 
Pastaj erdhën turre nga perëndimi
Kërkonin toke ilire, qiell, ujë ilir
U thanë: i paskeni të artë gurët, të bukët tokën
 
Pastaj erdhën turre turre nga lindja
Kërkonin tokë ilire, qiell, ujë ilir
U than: i paskeni kënget dhe kafkat të bukura
 
Deshën t’i vënë në një turmë, deshën
T’u japin balsemin e luleve.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s