Poezi nga Thomaidha Tanuçi Cullufe

Poezi nga Thomaidha Tanuçi Cullufe

 

Nuk i shpëtova dot …

Nuk i shpëtova dot asfaltit të lagur,
as gjetheve si drita trotuarit shkelur në të,
as lotit që treti pritjen time vetëm,
as zërit të shpirtit që ia nisi po me zë,
stonueshëm kësaj melodie shiu.

Sumbullat u bënë rrjedhë nëpër sy,
u shtrinë rehatshëm në rrudha pa Sky,
aty u shtua më shumë se një histori,
më shume se një lot i pafaj,
sa fëmijë ndihem kur qaj!

 

Në oborrin tim…

Në oborrin tim,
nuk ka qiell fare,
ka veç gur e mur,
nuk ka as dritare.

Ne oborin tim,
nuk ka lule fare,
ka veç rrënjë e drunj,
të parritur fare.

Në oborrin tim,
nuk ka shtëpi fare,
ka vetëm ca shkallë,
që nuk duken fare.

Në oborrin tim,
nuk ka oborr fare,
nuk ka as shtëpi,
nuk ka as dritare.

Nuk ka asnjë stinë,
kanë ikur përfare.

Në oborrin tim,
me ca sy dhe flokë,
që ecën pa këmbë,
që është vetëm kokë.

 

Më the se…

se koka ime duket
sa grushti i Zotit,

mbahet mbi qafë
sikur drejton
erërat që fryjnë
në tokë e dete;

trupin ma quajte
një sklupturë
pa moshë
që ecën
me hijen
e duarve
të tua…

Unë
matëse
e netëve
hap thellesitë
e fshehta
të heshtjes,

udhëkryqi që
bindet të eci
në udhët
e mistereve
të tëndit shpirt
pa thënë:
“Përse?”,

e kështu
jetoj

si trishtim

dhe harroj
banore e cilës
vete jam.

 

***

Jam në udhëkryq,
symakinat më përshkojnë trupin
si rreze,
qesëndisshëm më bëjnë rezonancën,
nëpër gjak 
u gjend vështrimi yt,
tek-tuk
copra dashurish,
buzëqeshja ime qe injektuar e plotë,
pati mbeturina të lëkurës sate,
të miat i kishe ti.

Hapat ecin si makinat
drejt udhëkryqit,

gjetjet me hapa
në drejtim të kundërt.

Ti po ikje kaq thjesht,
më thjesht seç erdhe,

sepse kaq thjesht
unë di të largohem.

 

***

U hapën
qiejt
e syrit,
përrenjtë
e shpirtit 
u derdhën…

një gropë
e mbushën
në qiell
dhe mbollën
një pemë
të ujtë;

pikon…

Hija
e dashurisë
u bë
fantazmë
endur
orëve
të natës;

ditës
rrugëve
si lot;

nuk gjeti
paqe;

mallkuar
ishte
me
mosvdekje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s