BURGU I DRITAREVE TË MIA / Poezi nga Xhemal Gora

Poezi nga Xhemal Gora

 

BURGU I DRITAREVE TË MIA

Flaka e pasionit
Lahet ujëvarës së syve që më sjell rinia…
mbi letër gërmëzon ndjenjat rrjedhës së mallit…
udhës së dhimbjeve…
Të mbrijë te ti, prush ëndërre, dashuria…

Do doja të isha rreze, zë, ndijim…
Llavës së vatrës që kurrë nuk u shua
Ndjenjat, emocionet
Të mos burgoseshin udhës së shkronjave
Për të kaluar si në paradë mode
Pengut të dritareve të tua!

Nga sipër veç yjtë shkundin magji…
Tërë jetën ka munguar dhe na mungon liria!
Shpirti burgosur në pamjen,
Brenda shqisave,
Burgut të dritareve të mia…!

25 Gusht, 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s