Kalendari poetik: Blas de Otero (1916-1979) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Blas de OTERO

Kalendari poetik: Blas de Otero (1916-1979)

Poet spanjoll i të ashtuquajturit “brezi i vitit ’36” u lind më 15 mars të vitit 1916 në Bilbao. Ja një poezi prej tij:

NË FILLIM QE FJALA

Në humba jetën, kohën, gjithçka
hodha në ujë, si unazë,
zërin në humba nëpër shkurre,
më mbetet fjala.

Nëse nga etja dhe uria vuajta
dhe ç’qe imja në hiç përfundoi,
nëse hijet me heshtjen ngatërrova,
më mbetet fjala.

Nëse hapa gojën, të shoh më mirë
fytyrën e dlirë dhe të frikëshme të atdheut,
nëse gojën hapa deri sa e shqeva,
më mbetet fjala.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s