S’ di pse zemra ime…! / Poezi nga Rita Hoxha

Poezi nga Rita Hoxha
 
 
S’ di pse zemra ime…!
 
S’ di pse zemra ime dridhet
pa nxjerrë një të vetëm zë,
sonatë e pambaruar muzike
akustikë e heshtur në park.
 
Askush se kupton dhimbjen time
zhveshur këtij pylli fillikat.
Fëshfërimë e erës së ftohtë
dhe përndritje e yllit nga larg.
 
Nuk mund të them më asnjë fjalë
heshtja flet më shumë se Unë
shtjellë gri që mbulon qiellin
dhe lot i mermerizuar shi.
 
S’ di pse zemra ime dridhet
e unë ndihem kaq pa faj
një ditë që shkoi pa asnjë gjurmë
dhe një natë poshtë qerpikut fle.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s