Poezi nga Nikollë Loka

Poezi nga Nikollë Loka

 

Bardhësi dhe fat

Një yll në qiell
kthehet në ëndërr,
flokë-flokë
bardhësia zgjohet,
e një kujtim,
një çast
na vë për udhë
e na çon larg…
Mbarësi dhe fat,
prej lart
po na dhurohet.

 

Në strehë të ballit

Në strehë të ballit
botën ma fsheh,
të shoh në sy 
e afrohem shtatë qiej.
Me të kaltër,
shtatë herë planetin
e mbështjell,
e kaltër
po më duket çdo ndjenjë.

 

Bjeshka e Larit

Mbi kroje të randa
dhe lugje të gjata,
kalon ujë
e fëmijënia i rri për skaj.
Bjeshkë e Larit hijeranda,
me pak dafina,
e shumë lulezojë,
edhe pse mali
kish dragoj e zana,
ma shumë pëlqente nina-nana
e për lirika kish nevojë.

Bjeshkë e Larit,
me pak lar,
sa pak dafina,
dafinat s’dalin
as për nji kunorë,
ma shumë pëlqente
lule të bardha,
dhe për lirika kish nevojë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s