Shtëpia prindërore / Poezi nga Dashamir Malo

Poezi nga Dashamir Malo
 
 
Shtëpia prindërore
 
O fqinji im i dikurshëm,
o mik,
tani që do shkosh në katund
për prodhimet e vjeshtës
mos harro të kalosh
nga shtëpia ime e vjetër.
Ti e njeh mirë portën me numër 22
(derë që su mbyll asnjëherë),
ndalu dhe trokit me poterë
të dëgjohet deri në themele.
Ti e di
çdo të thotë
një shtëpi e braktisur,
ti e di
se ç’heq dhe vuan një portë
që prej vitesh
s’ka ndjerë trokitje.
 
trokit
trokit,
mik i shtrenjtë
në kthim
dhe në ikje.
 
 
 
Shtëpia në vendlindjen poetit D. Malo
Pikturuar nga G. Nelaj
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s