BREDHI I BLERTË / Poezi nga Xhemajl Rudi

Poezi nga Xhemajl Rudi

 

BREDHI I BLERTË

Bredhi i blertë nder shikimet tona
në dhomat e zemrave tona,
në sallonet e pritjeve të ëndrrave tona,
në shkallët e ngjitjeve, 
aty ku qeshin dritaret,
aty ku në dorën e shtrirë vjen
tu u ndi si një ëmbelsi,
bjen si një shpresë e pritjes së gjatë
dhe shtrihet si një ëndërr,
si një xixë e drurit të thatë,
tu u djegë si në zjarrin e shejt në zemër
dhe pastaj bie n`agun e ri, si prej xhamit tu u tretë n`yllin lajmëmirë!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s