Shoqata E Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë  mbështet Edicionin e 17- të, Ditët e Letërsisë Shqipe në Amerikë, 2018 / Raimonda Moisiu, Kryetare e Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptaro- Amerikanë, SHBA

Shoqata E Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë  mbështet Edicionin e 17- të, Ditët e Letërsisë Shqipe në Amerikë, 2018

Shoqata E Shkrimtarëve Shqiptaro-Amerikanë  mbështet Edicionin e 17- të Ditët e Letërsisë Shqipe në Amerikë, 2018, Detroit, Michigan, USA, Ftesa për t’u bëre pjesë e këtij Eventi të Letersise Shqipe ne Amerikë – është e hapur për  antarët e SHSHSHA edhe për krijuesit që jetojnë e krijojnë jashtë Shoqatës.
Ju lutem lexoni si vijon:
“Ditët e Letërsisë Shqipe në Amerikë”, për të 17-tin vit radhazi do të mbahen
me datat, 26, 27 dhe 28 Tetor 2018
Dita e parë: pritja, sistemimi dhe darka e mirëseardhjes.
Takimi përshëndetës te Kafe Kuvendi, më pas darka te “ The Imperial House” në Clinton Township.
Takimin dhe darkën do t’i moderoi, poetja Arta Simoni.
Dita e dytë, e shtunë, 27 Tetor 2018
Kafja dhe mengjesi 8-10 Am ( Kafe “Kuvendi” & restorant “Panecake”)
Nga ora 11:00 deri në 3:00 Vizitë në Muzeun e Arteve-Detroit.
Ngarkohet aristi i njohur, “Mjeshtri i Punës” ; Paulin Palushi
Nga 3:00 deri në 7:00 pm përgaditja për mbrëmjen kryesore të aktivitetit
Mbrëmja kryesore e Ditëve të Letërsisë do të bëhët në Kafe “KUVENDI”, nga ora 7:30- deri në 1:00 Am
Ata që deshirojnë të marrin pjesë në këtë mbrëmje, duhet të lajmërohen deri me datën 22 Tetor.
Dita e tretë, e dielë 28 Tetor 2018:
Kafja dhe mëngjesi 8:30 – 9:30, (në të njëjtin vend si në ditën e dytë)
10:00 Udhëtim shetites ne Frankenmuth
Në 8:00 Pm darka e mbylljes së aktivitetit në Sallën e Spektakleve të ACTV , ne Sterling Hights Michigan.
Këtë vit, ndryshe nga vitet e tjera, Konkursi do të ketë një përfaqësues nga Këshilli Botues i Revistës “Kuvendi” (konkretisht redaksia poezisë dhe prozës ). Në analizë do të merren publikimet e vitit të fundit ( Tetor 2017 – Tetor 2018 në webin e Kuvendit si dhe në print)
Prurjet enkas për konkurs duhet të vijnë para datës 25 Tetor, në adresen elektronike: revistakuvendi@hotmail
Pjeter Jaku,
Botues i Revistes Kuvendi
Shkrimtar. Publicist
Komisioni për mbarëvajtjen e aktivitetit:

Ruzhdi Gurra, Kryetar

Prof.Lulash Palushaj, anëtar

Rrahman Rexhepi, anetar

Rush Dragu, anëtar

Paulin Palushi, anetar

Moderator e aktivitetit kryesor : Albina Palushi
Të pranishëm në këta aktivitet do të jenë dhe të ardhur nga Europa, si: shkrimtarë aktorë dhe artistë të fushave të ndryshme.
Për detajet e aktivitetit mund të pyesni në:
Cel: 1-248 259 65 23
Ose te shkruani në:
revistakuvendi@hotmail.com
E NGARKUAR PER JURINË, POETJA DHE PROZATORJA: QËNDRESE HALILI

 


Raimonda Moisiu
Kryetare e Shoqatës së Shkrimtarëve Shqiptaro- Amerikanë, SHBA

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s