Kalendari muzikor-poetik: Leonard Kohen (1934-2016)

Kalendari muzikor-poetik: Leonard Kohen (1934-2016)

Sot është data e lindjes së këngëtarit, poetit dhe shkrimtarit kanadez. Në vitet ’50-’60 shkroi dhe botoi vetëm poezi, romane etj. Vetëm në vitin 1967 doli albumi i tij i parë muzikor nën titullin ‘Songs of Leonard Cohen’, që u pasua nga shumë albume të tjerë. Punoi deri në vitet e fundit të jetës; albumi i tij i fundit sa qe gjallë, nën titullin ‘You Want It Darker’ doli në vitin 2016, tri javë para vdekjes.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s