Kalendari poetik: Luis Cernuda (1902-1963) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Luis CERNUDA

Kalendari poetik: Luis Cernuda (1902-1963)

Poet i njohur spanjoll, u lind më 21 shtator në Sevilja, si poet i përket atij që quhet “brezi 27”, ku bëjnë pjesë poetë të njohur si Lorka etj. Ja njëra nga poezitë që kam prej tij:

ERA DHE SHPIRTI

Furishëm fryn era
që nga deti vjen, e para
oshëtimë i ngjitet
heshtjes së natës.

Vetëm në shtrat rri dëgjon
si troket me këmbëngulje në dritare,
qan me dënesë dhe thërret,
si një i humbur, i shkretë.

Por nuk të lë era pa gjumë,
por një tjetër më shumë,
brenda teje burgosur sot
dhe erë e lirë, vetëm sa ta kujton.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s