Poezi nga Sarë Gjergji

Poezi nga Sarë Gjergji

 

Dashuri mortore

Lëkurën zhveshe ngadalë:
deri në palcë u zhveshe
dhe unë
t’ gjitha brinjët t’i numërova një nga një

më the: gjersa ti të jesh – unë do rroj
dashuria nuk shndërrohet në numra, të thash

në kupën e mbushur plot të ndieja
gjersa liqenet e zemrës sime ngrinë

ndërkohë
poeti Li Po,
vdiq duke përqafuar reflektimin e hënës në lum.

 

UJË PAGËZIMI

“Fli në ujë!”, më tha.
Etjen time, veç ti vret!
Kripë dhe e ëmbël.
Uj’ im i përditshëm.
Uj’ im i çdokohshëm.
Ujë pagëzimi, Ti…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s