Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me poezi për femijë “Kartolina e zileve” të autorit Shkëlzen Zalli

Shtëpia Botuese “ADA” publikon librin me poezi për femijë “Kartolina e zileve” të autorit Shkëlzen Zalli

Titulli: Kartolina e zileve
AUTOR: SHKËLZEN ZALLI

REDAKTORE: DR. ROVENA VATA

KORREKTORE: SILVIA DALIPI

KOPERTINA DHE ILUSTRIMET: ELDA SALIAJ

Nr.cel. 0683890749,
E.mail:shkëlzenzalli@yahoo.it

Nr. shtëpie,0035542223067 Tiranë-Albania

Nr.cel. 06830158040/ 0686457231

ISBN: 978-9928-296-27-6

Shtypur në shtypshkronjën e shtëpisë botuese “ADA”

Roland Lushi
Shtëpia Botuese “ADA”
Adresa: Rr. Mihal Grameno Pall. 32 Ap. 7
Cel: 068 22 190 16
Tiranë, qershor 2019

Të gjitha librat e botuar te shtëpia botuese “ADA” gjenden në Bibliotekën Kombëtare Tiranë.

CIP Katalogimi në botim BK Tiranë
Zalli, Shkëlzen
Kartolina e zileve : poezi për fëmijë / Shkëlzen Zalli ; red. Rovena Vata.
– Tiranë : Ada, 2019
104 f. ; 20 cm.
ISBN 978-9928-296-27-6
1.Letërsia shqipe 2.Letërsia për fëmijë 3.Poezia
821.18 -93 -1

LIBRA TË AUTORIT

“Telefoni me Cicërima” (vjersha ) 1987 Fitues i çmimit të tretë kombëtar (75 vjetori i Pavarësisë)
“Shtëpia e Pranverës”( poezi per fëmijë ) 1997 Fitues i Çmimit mbarëkombëtar Ministria e Kulturës Ribotuar 2002, 2006
“Përtej Fytyrës (”poezi )2000
“Hënën nuk e pastroj dot”( vjersha dhe poema për fëmijë)
2000 Ribotuar 2002,2006,2013
“Pësimet e Benit” ( tregime në vargje) 2001 Ribotuar
2002,2005,2006,2013.
“Liria ime e vogël”( poezi) 2002
“Treni me Gaztorë” (vjersha,fabula,gjëagjëza) 2004
Nominuar për çmim Ministria e Kulturës 2005 Ribotuar
2005,2006,2013.
“Don Benkishoti në Bjeshkë” (tregime humoristi ke në vargje) 2005 Ribotuar 2005,2006,2013.
“Bleta e Abetares”( vjersha,fabula ) 2006
“ Kur zogu prap të hyjë në vezë”( vjersha humoristi ke) 2006
“ Ku më humbi nëna”( përralla) 2007
“Dielli nën mjegull”(poezi) 2007
“ Vallzimi i Qershizave” ( vjersha, ilustrime) 2007 e nominuar për çmimin “Odhise Grillo”:2007 në Panairin e Librit
në Tiranë Riboti m 2013
“Kush banon te syri” (vjersha) 2008 Fitues i çmimit
“Odhise Grillo “ në Panairin e Librit në Tiranë Ribotim 2014
“ Lugina e shelgjeve” (tregime) 2008
“Shkronjat në shtëpinë e fj alës” (vjersha për shkronjat) 2009 Riboti m 2013
“Fluturoj me erën” (vjersha) 2011
“Gjëza për t’u gjetur” 2011
“Si u dogj ëndrra”( përralla) 2011
“Leci kërkon një Nastradin” (vjersha humoristi ke) 2011
“Zogj të bardhë” (poezi për fëmijë) 2012 Fitues içmimit “Libri më i mirë për fëmijë”
Panairi i 15 –të i Librit Prishtinë
“Dita të ka pritur” (poezi për fëmijë) 2013
“Gomari pa një vesh” (fabula tregime humoristi ke për fëmijë) 2013
“A kanë zogjtë edukatore”(vjersha) 2014
“Kurora me banane”(fabula) 2015 2012 Fitues içmimit
“Libri më i mirë për fëmijë”Panairi i 18 –të i Librit Tiranë
“Perëndimi i vesës” (poezi ) 2015
“Ditari i maces” 2015
“Ditari i maces” shqip-italisht 2017 Fitues i çmimit “Libri
më i mirë për fëmijë”Panairi i 4-ti Fier
Dhe në Festi valin “Ditënetët e librit” 2018 Vlerësuar me
çmim si libër dygjuhësh, përkthyer me mjeshtëri nga Prof.
Dr.Klara Kodra
“Gergji takon Skënderbeun” ( Poemë për fëmijë), fitues si poema më e mirë në kuadrin e 550 vjetorin e Skënderbeut në Poetekën “Ndue Bytyçi” – Prizren, 2018
“ Kartolina e zileve” ( Poezi për fëmijë) 2019

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s