Poezi nga Fatbardha Sulaj

Poezi nga Fatbardha Sulaj

 

Larg bulevardeve

mendimi bie në trinitri
dhe driton errësirat tona
blumesnatave.
Larg bulevardeve,
kafeneve të zhurshme
Larg tymosjes në pabet modern…
Ku “i dashur” dehemi me veten
dhe përsëritim të njëjtin refren..
Mendimi bie mbi nje perlë
në kimonon e mendashtë
trëndafili
dhe ç’mendet nata
lartohen zotat
natyrisht,
nëse vjen ti…!

 

Aura

tani e di pse mbështillem
prej aurave
dhe ngatërrohem symbyllyr 
përtej jetës të dal…
Sepse ti je aty
doganë jete…
Kupid
që më hijëzon,
pse s’ të prek
në k” të planet të marrë

 

PARA LINDJES

…lagunat vesohen
para lindjes tënde diell
dhe e di që do e djegësh 
deri në shkrumbim…
Kur të zgjohesh,
po, kur të zgjohesh diell
prej ankthit tim…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s