Kur mbrëmja të bjerë… / Poezi nga Hana Xhihani

 
Poezi nga Hana Xhihani
 
 
Kur mbrëmja të bjerë…
 
Kur mbrëmja të bjerë
dhe nata të shkëlqejë,
ti dhe unë do të ndjehemi
mbuluar nën perden e yjeve.
Koha dhe orët do të harrohen.
heshtja do të tretet duke parë,
si ne ndërtojmë botën tonë
nën magjinë e qiellit të pamatë.
Si pulëbardhë do të qesh mbi valë,
zëri im do bëhet dekor ,
do të vesh shpirtin tënd të bardhë,
gjersa agimi të zbardhë.
Dita do na lërë të kuptojmë,
se nata iku me flatra dashurie.
Ka ende shumë jetë,
për të mbushur dhomat e shpirtit.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s