Poezi nga  Àngel Gonzaléz Muñez / Përktheu në shqip nga italishtja Juljana Mehmeti

Poezi nga  Àngel Gonzaléz Muñez

 

Të quajnë e ardhme

Të quajnë e ardhme,
sepse nuk vjen kurrë.
Të quajnë: e ardhme
dhe presin që ti të vish,
si një kafshë e butë
të hash nga duart e tyre.
Por ti qëndron
përtej orëve,
fshehur kush e di se ku.
… Nesër!
Dhe nesër do të jetë një tjetër ditë e qetë,
një ditë si sot, e enjte ose e martë,
ose çfarëdo tjetër, por jo ajo,
që ne vazhdojmë të presim, akoma, gjithmonë.

 

Për sa kohë që ekziston

Për sa kohë që ekziston,
deri sa shikimi im
të të kërkojë përtej kodrave,
përderisa asgjë
s’ më mbush zemrën,
nëse nuk është imazhi yt dhe egziston
një mundësi e largët që ti je gjallë
diku, ndriçuar
nga një dritë – çfarëdo …
Përderisa
kam ndjesinë që ti je dhe quhesh ashtu
pra, me atë emër tëndin
kaq të vogël,
do të vazhdoj si tani, e dashura ime,
përthyer largësisë,
nën dashurinë që rritet dhe nuk vdes,
kësaj dashurie që vazhdon dhe nuk mbaron!

 

Ti chiamano avvenire

Ti chiamano avvenire
perché non vieni mai.
Ti chiamano: avvenire,
e aspettano che tu arrivi
come un animale mansueto
a mangiare dalle loro mani.
Ma tu rimani
al di là delle ore,
rintanato chissà dove.
…Domani!
E domani sarà un altro giorno tranquillo
un giorno come oggi, giovedì o martedì,
o qualunque altra cosa ma non quello
che continuiamo ad aspettare, ancora, sempre.

 

Finché tu esisti

Finché tu esisti,
finché il mio sguardo
ti cerca al di là delle colline,
finché niente
mi riempie il cuore,
se non è la tua immagine, e c’è
una remota possibilità che tu sia viva
da qualche parte, illuminata
da una luce – qualunque…
Finché
io ho il senso che sei e che ti chiami
così, con quel nome tuo
così piccolo,
continuerò come adesso, amata
mia,
affranto di distanza,
sotto l’amor che cresce e che non muore,
questo amor che continua e non finisce.

Ángel González Muñez

 

Solli në shqip Juljana Mehmeti

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s