Vendi im / Poezi nga Altin Meçja

Poezi nga Altin Meçja
 
 
Vendi im
 
Vendi ku mediokrit çelën sythe,
kohë gri,
më keq se dje,
e nesermja nuk dihet.
Shalëseksshiturat u zgërdhinë,
që dhe mbrëmë nuk i njohën.
Piruni i nje idioti ishte harruar,
në qoften e kafshuar që dje.
Tenxheret u dogjën,
në zjarrin e harruar të shpirtit,
zogjtë krahëthyer po flinin,
sikurse dhe dielli po qan.
Qentë duan të lehin,
por nuk kanë njerëz,
ata ikën,
duke thënë: na ishte njëherë vendi im!
 

One thought on “Vendi im / Poezi nga Altin Meçja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s