PAPRITUR… / Poezi nga Xhemal Gora

Poezi nga Xhemal Gora

 

PAPRITUR…

Vetëtimë vjen, angth, lumturie…

Flladitje mallesh nga vetëtimë syri

Zgjim, që rriedh qënies e thellësitë trondit.

Ujvarë prushon zemrën,

e kroje mrekullishë zjarri, derdhen me drithërimë,

në shpirt

Psherëtima parajse… si lumë

tërbim ngazëllimesh,

që s’ të len të flesh gjumë….

Pishtar zemrash, çdo çast, çdo orë, çdo ditë…

Flutura të ylberta sysh, magjitë krijon

malli gërryen e gërryen… na ndez, na sfilit

e duke u djegur, udhës së padurimit vrapon, tëbon…

Eja… eja…dëshirë lumturisht e çmendur…

Me ty dhe vdekja na duket e ëmbël ne…

ankth i prushtë…përvëlim i lumtur…

Ëndërra më e bukur qe jetojmë mbi dhe…

20 Shtator 2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s