Poezi nga Bardha Alimeta

Poezi nga Bardha Alimeta

 

Më duaj…

Mos më premto hënën në qiell,
se për mua do ta zbresësh në tokë,
as diellit ti heqësh shkëlqimin për mua, mos më thuaj;
Premto të vetmen gjë të vogël të më duash, por dhe këtë bëje heshtas e mos e thuaj…

 

Më duaj sot 

Mos qaj kur të iki nga kjo botë,
por më duaj sot.
Lulet mos m’ i dërgo atëherë, kur s’ ua ndjej më aromën,
por mi sill në këtë botë.
Mos qaj nesër për ato fjalë, që s’ mi the dot.
Jam gjallë për ti dëgjuar të pathënat e tua
jo nesër, por sot!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s