Kalendari poetik: Santiago Espinoza 14 nëntor 1978 / Përgatiti materilain Maksim Rakipaj

Santiago Espinosa

Kalendari poetik: Santiago Espinoza 14 nëntor 1978

Përkthyes, mjek dhe profesor filozofie meksikan; tema e doktoraturës së tij, botuar në vitin 2007 qe për muzikalitetin e filozofisë së Shopenhauerit…Ja një poezi nga filozofi spanjoll, që sot mbush 41 vjeç…shpesh janë filozofët që na mësojnë se poezitë më me vlera janë ato më të shkurtërat; ja një poezi nga filozofi spanjoll:

KALON NJË BURRË…

Kalon një i rritur, burrë,
fëmija
që ai qe dikur
e kqyr
me zemërim.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s