Isaac Cohen (Israel)

Isaac Cohen (Israel)
 
Isaac Cohen është një poet, narrator, përkthyes dhe artist izraelit. Ai lindi në Birra Sheva. Nëna e tij Mazal Cohen ishte një treguese e tregimeve popullore. Ai u diplomua e u vlerësua në studimet e historisë së Universitetit Ben Gurion. Ai ka botuar Momentin e Heshtjes (1983). Ai studioi me Amos Oz, Yehuda Amichai dhe Dan Tzalka.Ai ka marrë vlerësime dhe çmime të ndryshme, duke përfshirë një përmendje të nderuar në Garën Miriam Lindberg për Paqen.
 
 
 
Lot im
 
Loti im është i bukur
si fustani i saj me njolla
duke qeshur në dritën e gjallë.
Loti ime flet
pranë perëndisë
dhe vetëm ju
Ju jeni çnderuar.
 
 
 
Paqe
 
Piva dyzet gota lufte
si një i dehur
të lutem më jep
një shishe paqeje,
për ta kuruar këtë të keqe
paqe.
 
 
 
– Për babanë tim Victor Cohen
 
Pëllumbi i ushqyer
me kokrrat e qetësisë
që kam shpërndarë
për botën,
dhe ka fluturuar për
ogurin e paqes.
 
 
 
Përktheu në shqip Marjeta Shatro – Rrapaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s