Kalendari poetik: Fulvio Pastore 21 nëntor 1967 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Fulvio Pastore

Kalendari poetik: Fulvio Pastore 21 nëntor 1967

Sot, më 21 nëntor është data e lindjes për Fulvio Pastore-n, profesor universiteti napoletan. Ja njëra nga poezitë e tij:

SI MË MUNGON TI…

Do të doja të të mungoja
si ti mua më mungon
sepse kështu do të dëgjoje
rënkimet e shpirtit tim
dhe do të ndjeje
regëtimat e jetës sime
dhe do të merrje vesh
që si i vdekur jam.
Sepse në të mungofsha
si më mungon ti
patjetër do të hasemi
fluturim plot gaz
mbi terrin e ditëve
dhe dritave të natës.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s