NETË PA HENË / Poezi nga Nora Hallili

Poezi nga Nora Hallili
 
 
NETË PA HENË
 
Në netët pa henë të jetës,
në gjunjë para fatit u gjende.
Me grushte kërcënues,
duke pyetur përse?
Në skutat më të largëta të shpirtit,
zëri është mekur,
është shuar çdo zanore.
 
Shikimi perhumb në harresë,
mbytur në vorbullën e lotëve,
nga thika e pabesisë…
Përpëlitesh mes jetës dhe vdekjes,
dashurisë, urrejtjes,
ti, krijesë, pa shpresë e poezive të mia.
 
Guxon…
ringrihesh, botës ti rrëfesh,
kam qenë, jam dhe do jem.
Peshë e fati rëndon,
mbi të brishtat supe
zhgenjimi i të tashmes, therë,
buzëqeshja, vizitor i rrallë…
 
“Ante” që forcë gjen në dhimbje,
ngrihesh më fuqishëm se kurrë!!!!
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s