Kalendari poetik: Maria Pawlikowska (1891-1945) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Maria Pawlikowska

Kalendari poetik: Maria Pawlikowska (1891-1945)

U lind më 24 nëntor 1891, në një familje piktorësh, Maria Pawlikowska-Jasnorzewska, dramaturge dhe poete e njohur si Safo polake dhe “mbretëresha e poezisë lirike” në Poloninë e ndërmjet dy luftërave botërore. Ja një poezi nga poetja polake:

VETVRASJA E NJË LISI

Me përçmim vështronte përqark Lisi i vetmuar!
E njihte jetën, si ai që aq jetë ka vëshguar!
Papritmas prej qiellit një rrufe shkuli.
Dhe si një kamë të artë,
Në gjoksin e fuqishëm e nguli.

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s