Poezi nga Fahredin Shehu

Poezi nga Fahredin Shehu

 

Fletore e kadifenjtë

Në fletoren çivit prej kadifeje
një pendë e rënduar shkruan vrazhdë
me gjakun në vend të ngjyrës dhe
germa të drejta në këtë botë të shtrembëruar.

 

Qehret prej Jo-Vendit

K’shtu, me kët urnë t’mushun me frymë
dhe prej tokës ajo lypte
njerz my ftyra prej Jo-Vendit
damart e eshnat kanë me u shkri
me ngjyrën e shafranit dhe me erandje nardi
Ieshua m’pret me i ra nër kom’
Germat e mia jan’ t’rrumullakta, tingujt e tyne zhbirojnë
tuj mëtu me u bashkue si lumi me detin e madh.

 

Flaka blu

Bulë mëshire e mjaltë,
në thellësinë e zemrës.

Gjithë pesha e etjeve,
na shuhet mjegullisht.

Nën hijen e arrës,
kur vapa sulmon bindshëm;
ushqen bimësinë,
e gjelbërta bëhet morr,
tregon burrëri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s