Kalendari poetik: Beniamino Dal Fabbro 1910-1989 / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

Beniamino Dal Fabbro

Kalendari poetik: Beniamino Dal Fabbro 1910-1989

Sot, më 14 gusht është 110 vjetori i lindjes së Beniamino Dal Fabbro-s, poet, shkrimtar kritik muzikor dhe përkthyes. Njëri nga intelektualët e shquar në Italinë e pas L2B. Solli në italisht vepra të rëndësishme prej autorësh si Flaubert, Baudelaire, Valéry, Proust, Rilke, Camus dhe të tjerë. Ja një poezi prej tij:

ASTRONOMI DASHURIE

Çfaqet hëna nga fustani dhe dielli
njësoj i rrumbullakët i rri pranë, dy hëna të tjera
bashkë me diellin shkëlqejnë
sado nuk shihen bashkë, binjakeve
u bëjnë shoqëri dy yje:
dy yje, si prej shekujsh
i quan poezia. Nga njëri tek tjetri,
nga planetët e bukur dhe yjet
vete dhe vjen dora ime në orbita dashurie,
atje dhe buzët e mia enden. Është natë.

 

© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s