Kalendari poetik: Kikuo Takano (1927-2006) / Përgatiti materialin Maksim Rakipaj

 
Kikuo Takano
 
 
Kalendari poetik: Kikuo Takano (1927-2006)
 
Poet dhe matematikan japonez, u lind më 20 nëntor 1927, studioi për agronomi, por qe më i madh si matematikan, si poet edhe më i madh; fitoi shumë çmime për poezitë e tij. Ndjekës i rrymës surrealiste dhe Martin Heideger-it në filozofi. Ja njëra nga poezitë që kam prej tij:
 
 
PËR TY
 
Kurrë nuk u përqafuam, sepse
një labirinth për njëri tjetrin qemë;
unë pranë teje s’dija ç’të bëja,
pranë meje ti, si e përhumbur rrije
as para, as pas nuk lëvizje,
veç qaje e ngashëryer
dhe unë, më qefprishur se më parë.
Qysh atëhere dhjetë vite kaluan.
Qëndroj përballë gjithçkaje që kalon,
ëndrrës, kohës, inatit dhe gjendem,
ku humba atëhere, ende.
 
© shqipëroi Maksim Rakipaj

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s