FJALË TË LËNDUARA / Poezi nga Mihal Gjergji

 
Poezi nga Mihal Gjergji
 
 
 
FJALË TË LËNDUARA
 
Është vjeshtë e tretë,
nëntori i lirisë
Qilim të verdhë era shtron mbi udhë
Provoj t’a flak trishtimin e vetmisë
Çdo ditë e re,
mbi ball’ ma shton një rrudhë!
 
Si Perëndi,
s’iu binda “Perëndisë”
Hipur në fron orgjije dhe përdhune
Vendosi Jovi:
të vdisja prej urisë
Hefesti pret pendesë edhe përgjunjje
 
Vetveten ha
dhe mpaket Shqipëria
Vetëm këtu, kam parë të thinjet guri
Paskemi festë.
Shpresoj të vijë liria
Shqiponja ruan gjakun te flamuri!
 
Tiranë, nëntor 2018.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s