TAGORE / Poezi nga Fatbardha Xhani Myslimaj

 

Fatbardha Xhani myslimaj

Poezi nga Fatbardha Xhani Myslimaj

 

 

TAGORE

 

Prej shekujsh nisur për tek unë

nën hije pemësh vallëzuan

ëndrrat më të nurshme të rinisjes

gazmore,

çdo çast nga e para…

Por… ti nuk kishe si ta dije:

Tagore…!!

Tani është vonë…

Kush të tha që jam zgjuar e të pres,

mes mijëra zgjimesh të një bote që s’e njoh,

që më ngjall pasi me vdes,

që me sheh e unë vetë s’e shoh…

Është vonë

nata është e gjatë

rruga e lumturisë kaq e shkurtër

dhe drita e kujtimit kaq jetësore…

Është vonë tani

me hapa të ngadaltë nuk vihet tek unë

pse s’ më zure fort

për dore…

Është vonë

ështe vonë për Ne Tagore:

(“dhe dije, se ç’ fllad fërfëllin në korije,

kur hije e drurëve bie

s’ janë hije

por fije ëndrrash fantazie…”)

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s