Poezi nga Marjeta Shatro

 

marjeta shatro

Poezi nga Marjeta Shatro

 

 

Unë jam atje

 

Unë jam atje

ku je dhe ti

Mendimet s’ njohin kufi !

Nuk ka nevojë të  mbyll sytë,

që të jem pranë teje

Jam ëndërrimtare me sy hapur,

Më mjafton që diku,

dikush

Të  mendojë si unë…

Më pëlqen lartësimi i shpirtit,

Fisnikëria ndjenjë që prek me sy të dlirtë

Veç fjala të këtë efekt magjik .

 

 

 

Rrëfim në paskohë

 

Rrëfim në paskohë.

Prelud…

i vargjeve refleksion,

për

jetën që kthehet trazim

për ditët që shkojnë pa kthim.

 

Rrëfim,

Për ata që kufijve mbeten

Deteve të thellë mbytyr

Rrugëtimeve pa fund humbur,

në kërkim

të një shprese te re

të një tjetër drite

për fëmijët e gjymtuar luftrave.

 

Rrëfim në paskohë,

për ata që ringrejnë ylberët

ata që në tokë zbresin yjet

pët të qëndisur botën

me vargje të bardhë,

vargjet e jetës,

vargje profetike.

 

 

 

Kur jam e lodhur…

 

Kur jam e lodhur…

e duart ndih heshtas kryqëzim

Më mjafton një fjalë nga ti!

 

Kur jam e lodhur…

E ti më buzëqesh si dikur…

Lumturohem si fëmijë.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s