SENTIMENTI ( Ndjenjat ) – Poesie di Luan Maloku / Traduzione italiana a cura di Dr. Albana Alia.

 

 

Luan maloku - 1

Poesie di Luan Maloku

 

 

SENTIMENTI

 

I sentimenti

si affliggono

dalla nostalgia d’amore.

 

Nessuno sa

di noi

e del nostro amore!

 

Stare insieme

non è possibile

ma ci sentiamo sempre più vicini.

 

Incontrandoci…

di rado e colmi di nostalgia

il nostro amore diventa uno tsunami

 

Il sole e la luna

rovesciamo addosso

alle nostre anime innocenti

 

Che bello,

io e te soli

in un paradiso d’amore…

 

Traduzione italiana a cura di  Dr. Albana Alia.

 

 

 

Ndjenjat

 

Ndjenjat

na përvëlohen

nga malli i dashurisë.

 

Askush

nuk e di për ne,

për dashurinë tonë.

 

Të bashkohemi

nuk është e mundur,

por shumë afër ndihemi.

 

Takohemi

shumë rrallë, me plot mall

dhe atëherë bëhemi cunam.

 

Diell e hënë

përmbysen mbi ne,

mbi shpirtrat tanë të pafajshëm.

 

Sa bukur,

vetëm unë dhe ti

në parajsën e dashurisë.

 

 

Albana Alia

Përkthyer në italisht nga  Dr. Albana Alia.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s