Fat – Poezi nga Eftichia Kapardeli / Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Eftiqia kapardeli

Poezi nga  Eftichia Kapardeli

 

 

Fat

 

Fati do të na presë
gjithmonë…
edhe kur shpirtrat
shtegëtojnë
asaj Pranvere
të patrup,
të pa Atdhe,
mes ikjesh
çliruar, mataruar
nga mërgimet, mes
filizash të rinj
luleshege dhe të luluarat
degë
me flakë, që dorë nuk i prek
bukurisë
do të përkulen habitshëm
në të ngyrave festë,
në aroma kokrrash arrirë
do të dehen
pritshëm.

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s