Kuptim i së thjeshtës – Poezi nga Janis Ricos / Shqipëroi: Vasil Çuklla

14088687_1303999779617660_2615595306700199922_n

Poezi nga Janis Ricos

 

 

Kuptim i së thjeshtës

 

Mbas gjërash të thjeshta fshihem, të më gjeni
nëse nuk më gjeni, sendet aty janë…
do të prekni ato, ç’ka dora ime preku
do të bashkohen gjurmët e duarve tanë.

Hëna e Gushtit shkëlqen në kuzhinë
si tenxhere kallaisur (ndaj them, ndodh kështu)
ndriton shtëpinë bosh dhe heshtjen përgjunjur
gjithmonë heshtja përgjunjur mbetet këtu.

Çdo fjalë është një dalje
për një takim, shumë herë të gjakosur
aherë është fjalë e vërtetë, kur këmbngul takimit, xhindosur!

 

 

Vasil cuklla

Shqipëroi: Vasil Çuklla

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s