Dialog me Poetin (Lasgush Poradeci) / Poezi nga Vjollca Ajasllari- Koni

Poezi nga Vjollca Ajasllari- Koni

 

 

2 Lasgush

Dialog me Poetin
(Lasgush Poradeci)

 
Të shkruaj për ty nuk e kam të lehtë,
Më dridhet dora e ku të gjej fjalë,
Para teje jam pikë loti
në më të madhin oqean.

 

Shikimi yt i tretur mbi liqen,
stërkala të ngritura nga valsi i mjellmave mbi valë si diamant,
Në lindje dhe përendim dielli
Janë imazhi më i mirë,
Krijuar stalaktitesh në
horizont.

 

Kur shkruaje ti, stepej dashuria,
Brenda pikturimit ylber ngjyrash vargu flet,
Shpirti yt ende frymon mbi lirika,
Mbete qiri për brezat, i vetmi poet!

 

 

Vjollca Koni 1

Vjollca Ajasllari- Koni

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s