Poezi nga Luigi Gregorio Comi / Përktheu nga italishtja Albana Alia

 

luigi gregorio comi

Poezi nga Luigi Gregorio Comi

 

 

Rend

 

Rend

e palodhur

dhe

rrjedh

si rrufe

e pashmangshme

koha

Bëhet pluhur e hi

Po ashtu

shket

nëpër shtigje

të padukshme

jeta

kalimtare

drithërimë

anonime

vazhdim

në kohën e pamasë

kozmike

Përtej

gardhit ngjitur

shtyn

e panjohur

fryma jetëdhënëse

Qëndron pezull

Intrigë kundërmimesh

petali i ri që

duhet këputur

edhe pse

i njomur

me të vjetrën

 

Caraffa   1998  

 

 

Mendja e rënduar

 

Mendja është rënduar

dhe robëruar

nga mendimi i pareshtur

për ty

Dridhen

udhët

e thara

dhe të pluhurosura

të shpirtit

Iluzion i çmendur

i ndërgjegjshëm

më i favorshëm

sesa  ecja hijerëndë

e trishtueshme dhe e rëndomtë

sesa vrulli i nënshtruar

drejt qetësisë së përjetshme

 

Caraffa  05.04.2016

 

 

Jeta

 

Jeta

Mister

kërcënues

Pikë equilibri

e të kundërtave

Shteg gjarpërues

I damkosur me një fill qiellor

të papërcaktuar

Kufi i paperceptueshëm

i luhatshëm mes

ëndrrës dhe realitetit

arsyes dhe marrëzisë

ekstazës dhe ligështimit

gjykimit dhe rravgimit

dritës dhe hijes

Jetojmë dhe vdesim

çdo ditë nga pak

 

Caraffa  21.08.2016     

 

 

Corre

 

Corre

Instancabile

E

Scorre

Come folgore

Inesorabile

Il tempo

Si polverizza

Simmetrica

Sfugge

Da varchi

Invisibili

La vita

Fuggente

Tremito

Anonima

Durata

Nell’immane

Tempo cosmico

Oltre

L’adiacente siepe

sgomita

inedito

soffio vitale

Incombe

Intrigante d’olezzi

Neofito petalo

Da cogliere

quantunque

Intriso

D’antico

 

Caraffa   1998        

 

 

La mente ingombra

 

La mente ingombra

Soggiogata

Dal costante pensiero

Di te

Vibrano

Le inaridite

E polverose

Vie dell’anima

Consapevole

Folle illusione

Preferibile

All’incedere desolante  e banale

Alla rassegnata rincorsa

Dell’eterno silenzio

 

Caraffa  05.04.2016

 

 

La vita

 

La vita

Arcano

Fulmineo

Punto  di equilibrio

Degli opposti

Tortuoso sentiero

Marchiato da un etereo filo neutro

Impercettibile limite

Oscillante

Tra realtà  e sogno

Ragione  e furore

Estasi  e  scoramento

Senno e aberrazione

Tra luce e ombra

Si vive e si muore

Un poco ogni giorno

 

Caraffa  21.08.2016 

 

 

Albana Alia

Përktheu nga italishtja Albana Alia  

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s