Elegji për të madhin Dritëro / Poezi nga Nermin Zaimi

Nermin Zaimi

Poezi nga Nermin Zaimi
 
 
Elegji për të madhin Dritëro
 
Më ngriu vargu shkronjëçoroditur.
errësuar shikimi nga një lot ngrirë në sy,
më iku dhe muza me shpirtin trishtuar,
donte të rrinte për t’ fundit herë me ty.
 
Por ti nuk flet sonte gjigandi i vargjeve ,
ëngjëjt në botën e tyre të ftuan,
dhe ti në paqë, larg kësaj bote të egër,
një poezi mikëpritje për ata shkruan !!
 
Unë s’ di t’ jap lamtumirën me fjalë të mëdha,
se dhe ti me fjalë të vogla ke shkruar,
por kishte kaq force i thjeshti vargu yt ,
e lexonin dhe ata që kurrë s’ patën shkruar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s