Dallëndyshja e kaltër ( Musine Kokalarit) / Poezi nga Rezart Palluqi

Tirane Korrik 1946.Gjyqi i Sami Qeribashit.Muzine Kokalari perpara trupit gjykues.Foto:Atsh

Musine Kokalari 

 
 
Dallëndyshja e kaltër
( Musine Kokalarit)
 
Kujtuan se do ta vrisnin dallëndyshen e kaltër me një gur. Jo!
Pastaj prishën një shtëpi,
por atë nuk e vranë dot
as me dhjetë mijë gurë.
Rrënuan tërë qytetin e gurtë më pas,
por dallëndyshes nuk ia prenë dot fluturimin,
sepse ajo ishte prej një reje të bardhë,
ku digjej një dritë e kaltër.
… dhe ndriste fytyra e saj,
me ballin plot piktura,
me ura pa ushtarë
dhe sytë që nuk e njohën
kurrë nënështrimin!
 
 
 
rezart-palluqi
Poezi nga Rezart Palluqi
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s