Sheperi im! / Poezi nga Elda E. Dilo

Poezi nga Elda E. Dilo
 
 
16707020_1795177780801373_2075656529_n
Sheperi im!
 
Toka ime,
si dritë dielli që lind përmes malesh
kthen dashurinë në zemrën time
grish Pranverën e bekuar të shpirtit
me këngën magjiplotë
të zogjve që turren blerimit pa fund.
Këtu këputet, si përroi përmbushur nga shkrirja e borës
aty, si breshër i thërmuar çative të vjetra
Dhimbje dhe mall
vetëm buzëqeshja s’humbet
Gjithmonë imazh i kujtesës time ardhur nga fëmijëria vite
Gjithmonë flet …
 
Sheperi im
Tokë e himnizuar me frymë poeti
Dëshmimtare e kohëve dhe degës rrënjëzim!
Dashuri e njerëzve, që dheu nuk i tret
për luadhet dhe shkrepat ndezur vetëtimë.
 
…dhe shëtit mendja ime, me dritën e syve të tu
atje ku mëngjeset përshafqen, si vegim
dhe të largëtat perëndime përskuqin shpirtin tim.
 
 
11168077_1412635305722291_5596409680701329222_n
Elda E. Dilo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s