Nanë Tereza : Kushtue grave… / Shqipëroi: Flutra Malo Kuqani

nene tereza - 1

Nanë Tereza

 

Kushtue grave…

Mbaj gjithmonë parasysh që lëkura ban rrudha,
flokët bahen të bardha, ditët shndrrohen në vite…..
Por ajo që asht e randsishme e nuk ndrron.
Forca jote dhe bindjet e tueja nuk kanë moshë.
Shpirti jot asht zami i çfarëdo pelhurë merimangash.
Mbas çdo pikë arritjeje ka një pikë nisjeje.
Mbas çdo suksesi ka një tjetër zhgënjim.
Derisa të kesh jetë, ndiju e gjallë.
Nëse të mungon ajo që baje, ktheju dhe bane.
Mos jeto me fotografi të zverdhuna….
insisto dhe pse të gjithë presin që të braktisesh.
Mos lejo që të ndryshket hekuri që asht në ty.
Gjej mënyrën që në vend të dhimbjes, të kenë respekt.
Kur nga vitet nuk do mund të vraposh, ec shpejt.
Kur nuk do mundsh me ec shpejt, vetëm ec.
Kur nuk do mundësh të ecish, përdor shkop.
Por mos u ndal kurrë!!!!!!!

 

flutra-Malo

Shqipëroi: Flutra Malo Kuqani 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s