Grua ! / Poezi nga Valbona Prendaj Marku

Poezi nga Valbona Prendaj Marku
 
 
Grua !
 
Sot nuk them dot Gëzuar !
Ta marrë djalli s’ ndryshova kurrë
Asnjëherë nuk e kam metabolizuar
Frazën maskiliste, “Grua si burrë”
Sot të gjithë bashkë në urim
Për inerci, dikush me gjithë zemër
Vorbullës së tij më përpin
Hendek i universit mashkull-femër ..
Bermude që zhduk e ndan në infinit
Dhe pse prej tyre ushqehet jeta
Sot do kujtoja gra, që nuk njohën limit
“Grua si grua, ” Gra të vërteta!!! “
 
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s