Poezi nga Zamira Agalliu

Poezi nga Zamira Agalliu

 

Pa mua

Kur të jesh pa mua vetëm
Dhe mungesa ime
Dhomën të ketë mbushur
Skaj më skaj
Mos më thuaj ,
Mos më thuaj
Nuk qaj…

E njoh lotin tënd
Edhe pse nuk të rrëshqiti
Ai është lot i brendshëm
Lot shpirti !!

Unë jam e padukshme
Unë jam me Ty , aty
Vijë të marr mungesën time
Mungesën tënde ndaj në dy .

Unë fjalë shkruaj në copa letrash
Që ti nuk i lexove kurrë
Thua se janë prej gënjeshtrash
Thua se më dashuron si burrë.

Po unë u lënduakam kot
Për një fjalë !
Që ti nuk e thirre kurrë në emër
Unë , jam ndryshe
Jam femër…

Dashurohem pas fjalës
“Të Dua ”
me zemër.

a@z 18- 03 – 2017

 

Shpirt Mjelme

O ëndrra ime, u lëndove këtë mëngjes
Nga vegimi i jetës t’u verbua kjo natë
Shpirti im kërkon vetëm një pikë vesë
Mes dimrash të marrosur , të acartë.

Demoni kishte veshur ngjyrën e trëndafiltë
Me shumë dashuri e këputi dorë e gjorë.
U përkedhel si një engjëll i pashpirt
I këndonte dhimbjes njerëzore në kor.

O vdekatar, muza ime, nuk ka skaj
Me një shpirt mjelme, me zemër bore
Ajo di të qeshë, siç di edhe të qajë
Por, urren mendimet që i vënë sinore.

a@z 15-03-2016

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s