Kalërimi dashurisë (Duke parë tablo të Marc Chagall) / Poezi nga Luan Rama

Poezi nga Luan Rama
 
Kalërimi dashurisë
(Duke parë tablo të Marc Chagall)
 
E dashura e Chagall-it shkonte kalëruar bashkë me të,
nxitonte vërtik mbi kokat tona,
dua të hipi dhe unë më thanë papritur sytë e tu,
shko, të thashë, nxito dhe ti në lëndinat e qiellit,
shko mbi kalin tim të kuq,
kalëro në fushat e pamata të blusë
dehu dhe në kthim
sillmë një grusht nga prushi i yjeve
dhe pak shkumë të bardhë komete…
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s