Asnjë si ngjan / Poezi nga Gentjan Koxha

Poezi nga Gentjan Koxha
 
 
Asnjë si ngjan
 
Doja një lule ti dhuroja
Nuk pyeta lutet çfarë çmimi kanë
Një si ajo po e kërkoja
Të gjitha lulet njësoj më janë.
 
Doja të bukurën asaj ti ngjante
Mundësisht dhe më të bukur
Kisha merak, se moë më shante
Nuk gjeta një, nuk ish e mundur.
 
Ky luleshitësi shumë u mundua
Të më mbushte mendjen mua
Më bëri një të bukur buqetë
Për dreq, asnjë me të s’ më ngjet.
 
Luleshitësin e zuri halli
dhe dyqanin të gjithë ma fali
Unë doja një e mos më shante
Në gjithë dyqanin asnjë si ngjante.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s