Poezi nga Ana Ahmatova

Poezi nga Ana Ahmatova

 

***

Ka ditë, disa ditë në pranverë,
kur prehet nën dëborë një preri,
kur drurët zhapëllijnë nëpër erën
që vakësi na bie dhe bryllti,
kur trupi nga papesha ësht’i habitur,
kur nuk e di shtëpinë tek e ke,
kur këngën që dikur të qe mërzitur
ti e këndon me mall si tis e re.

Pranverë, 1915

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s