Ti dhe Hëna / Poezi nga Ismail Kadare

Poezi nga Ismail Kadare
 
 
Ti dhe Hëna
 
Kësaj nate me hënë të vjeshtës,
Dola fushës të bredh kuturu.
Retë shtyhen me vrap pareshtur,
Hëna duket aty-këtu.
 
Por si retë mendimet e mia,
Po më shtyhen ndër mend më shpesh.
Dhe pas tyre gjithnjë gjendesh ti,
Si kjo Hënë që duket mes resh.
 
Hëna shpejt do të zhduket,
Dhe netët, do të mbeten pa të.
Kurse ti në ëndërrimet e mia përjetë,
Perëndim s’do të kesh kurrsesi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s