URREJTJE / Poezi nga Kozma Billa

Poezi nga Kozma Billa

 

URREJTJE

Ti kërkon të jesh gjithçka,
po s’je asgjë
dhe yjet të shohin me përçmim
dhe dielli
s’ta dhuron ngohtësinë.

Në errësirën e natës,
ti je mbret,
pëlhurë e nxirë,
nmgjason me shpirtin tënd.

Në piramidën njerëzore,
ti s’ke vend
dhe tokës i rëndon,
kur fytyra jote
të jetë ngjyer
me të verdhën e limonit
përjetësisht,
vështirë se do të pranojë.

Ti mburresh
dhe kërkon të jesh gjithçka
brenda qenies tënde,
por s’ke për të qenë dhe s’je asgjë,
asnjëherë.

@billakoz04092018

1995

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s